Hvorfor Assertion

Egentlig kan svaret udtrykkes med et digt, som "nogen" engang har skrevet:

Hvis du rører blidt og ømt ved mig
hvis du ser på mig og smiler til mig
hvis du ind imellem lytter til hvad jeg siger
- før du selv taler -
da vil jeg vokse, virkelig vokse.

Formålet med assertion og det at kommunikere assertivt er:
Udvikling og løsninger for en fredelig hverdag - hver dag.
I stort og småt.
I svært og godt.

Assertion er et engelsk ord, som ikke liiige kan oversættes med eet dansk ord.

Når vi "kan det der" med assertion - er vi assertive. At være assertiv er, at være i stand til at udtrykke sig med en personlig integritet, hvilket vil sige, at når vi er assertive - så kommunikerer vi klart og empatisk - i en ægte kontakt med hvordan vi selv har det, og hvad vi selv føler, tænker, synes og mener - plus - vi tillader vores medpart at gøre det samme.

Målet for assertiv kommunikation er, at alle involverede parter oplever at være vindere i kommunikation. Det "der er særligt" ved assertion og assertiv kommunikation er menneskesynet. Indstillingen er: Empatisk. Vi skal være her alle sammen. Både du og jeg. Lad mig høre hvad du tænker, synes og mener - og - lyt til min side af sagen. Lad os sammen finde den eller de bedste løsninger.

Det handler om at tilfredsstille den del i os (inde under huden), der ønsker at være hørt og set for hvem vi inderst inde er. (Når dette behov opfyldes - har vi ikke længere brug for at kæmpe for at vinde over andre).

Det afgørende er ikke hvem der har ret, men at finde en løsning eller en enighed. Vel at mærke med os begge i behold. Det er ikke "tilladt" at give køb på sin egen integritet. (En for mange velkendt erfaring: "Okay, du får ret og jeg får fred"… Sandheden er - at du ikke får fred. Din krop og sjæl bærer på uforløstheden, som kan udvikle sig til usundhed på flere måder).

Nogle gange er det velgørende at blive klar over at vi simpelthen er uenige. Det kan der også være glæde og fred i.

Vil du lære gennem praktiske øvelser: Kontakt mig

Og/ eller: Læs mere her.

Assertion - sådan

Begynd med at deltage i

Herefter kan du tage et Kursus over 4 x 3 timer eller 8 x 3 timer og - herefter deltage i ERFA-gruppen Assertion i praksis